Arome plăcute

Săpunurile RIA Imperial sunt destinate diferitelor tipuri de piele, având arome plăcute și aspect îmbietor.

Fine și relaxante

Pentru băi lungi și relaxante sau dușuri revigorante, indiferent de preferințe, le veți găsi cu siguranță potrivite.

Curăță delicat

Curăță delicat pielea, fără a o usca și fără a-i modifica pH-ul natural, lăsând-o proaspătă și catifelată.

Naturale

Alegeți săpunurile vegetale 100% naturale și bucurați-vă de un efect de lungă durată!

Plante medicinale

Plantele medicinale sunt acele plante, cultivate de om sau în culturi spontane, care, prin proprietățile lor, conțin o serie de substanțe ce ajută la tratarea diferitelor boli și afecțiuni.

Se spune că pentru fiecare boală, Dumnezeu a lăsat și o plantă de leac. Afirmația nu este departe de adevăr, dacă ne gândim la mulțimea speciilor de plante medicinale din care se prepară atât medicamente de ultimă generație, cât și leacuri populare.

Spune prietenilor:

Rozmarinul

Rozmarinul este una dintre cele mai folosite plante în aromaterapie. Poate fi utilizat în medicina naturistă, dar și în industria parfumurilor, datorită proprietăților aromatizante.Rozmarinul, cunoscut din cele mai vechi timpuri, este folosit atât ca medicament, cât și în bucătărie, sub formă de condiment. Poate fi consumat pentru ameliorarea durerilor abdominale, gută, icter, insomnie, stări de nervozitate. De asemenea, datorită proprietăților antiseptice, poate fi utilizat și pentru conservarea cărnii – este cunoscut faptul că întârzie alterarea alimentelor.
Este analgezic, antiseptic, antidepresiv, antiinflamator, expectorant, antiviral, dezinfectant.

Pentru uz extern, rozmarinul este folosit în activarea microcirculaţiei sanguine la nivelul pielii capului. Combate alopecia, seboreea, iar prin proprietăţile cicatrizante, antiseptice şi antimicrobiene intervine în vindecarea unor dermatoze, plăgi deschise, răni purulente, râie şi înţepături de insecte.

Spune prietenilor:

Urzica

Este o plantă erbacee, perenă, foarte răspândită în țara noastră, pe lângă garduri, în păduri. Are un rizom târâtor, tulpina e aeriană, înaltă până la 1,50 m, frunzele sunt ovale, opuse, dințate pe margini și cu peri. Florile sunt de culoare verzuie, sunt reunite în panicule la subțioara frunzelor superioare. Înflorește din iunie până toamna târziu.

Urzica are calități curative și acțiune farmaceutică, conține pro-vitamina A (retinol), vitaminele B, C și K, clorofilă, flavonoide și mucilagii. Este un bun hemostatic datorită conținutului de vitamina K și un ușor diuretic.

Efectele benefice ale urzicii își găsesc aplicația terapeutică în afecțiunile metabolice, afecțiunile reumatismale, în special gută, precum și în unele cazuri de litiază renală. Studiile științifice arată că extractele din rădăcină de urzică au efecte favorabile în hipertrofia benignă de prostată și afecțiuni alergice, cum ar fi de exemplu rinita alergică.

În medicina tradiţională, preparatele din urzică sunt recomandate în afecțiuni cum ar fi plăgile atone, ulcerele varicoase sau hemoroizii.

Spune prietenilor:

Măceșul

Este un arbust înalt din flora spontană, ce crește pe câmpuri, la liziera pădurilor sau pe marginea drumurilor. Frunzele sunt dințate, iar florile au culoarea albă sau roz. Fructele de măceș (numite măceșe) au culoarea portocaliu închis sau roșu.

Ceaiul din măceșe (fructele) sau măceșele macerate, sunt folosite pentru diaree, astenie, astm bronșic sau refacere din convalescență.

Tinctura de măceșe, utilizată pe piele, este folosită pentru tratarea seboreei.

Spune prietenilor:

Busuiocul

Busuiocul este una dintre cele mai populare plante în România. Este o plantă aromată, care atinge maxim 30 de cm. În scop fitoterapeutic, de la busuioc se folosesc florile, semințele și frunzele. Infuziile de busuioc sunt folosite pentru tratarea cefaleei, a tusei, asteniei, bolilor renale, gripei, etc.

Pentru uz extern se poate folosi în tratarea ulcerațiilor, a gonoreei, a înțepăturilor de insecte, etc.

Spune prietenilor:

Ardeiul

Toata lumea știe cum arată ardeiul, însă puțini știu că ardeiul (gras sau iute) este și un medicament, nu doar un aliment. Ardeiul este indicat pentru hemoragiile uterine, boli reumatice, dizenterii, tuse (infuzie), Zona Zoster și alte afecțiuni, ardeiul având proprietăți vasodilatatoare.

Spune prietenilor:

Menta

Menta, numită și izmă, este o plantă aromată din flora spontană, ce crește în toate regiunile țării în soluri afânate. Menta se folosește atât sub formă de condiment, cât și pentru proprietățile ei fitoterapeutice.

Ceaiul de mentă este folositor în colici, grețuri, diaree, gripă, amețeli, boli renale și biliare,  migrene. Gargara cu ceai de mentă ajută la dezinfectarea cavității bucale, iar spălăturile cu ceai de mentă sunt utile pentru bolile de urechi.

Spune prietenilor:

Levănțica

Este un subarbust cu flori albăstrui în formă de spic, ce poate atinge o înălțime de 1 metru. Tinctura și infuzia din flori de levănțică sunt utile în tuse, gripă, cefalee, hipotensiune, epilepsie.

Spune prietenilor:

Ienupărul

Ienupărul este un arbust conifer ce crește în zonele muntoase și stâncoase, cu frunzele mereu verzi, în formă de ace. Din fructe se pot prepara tincturi, infuzii și uleiuri, folosite pentru prostatită, uretrită, acnee, diabet, nevralgii, tuse.

Compresele și cataplasmele din fructe de ienupăr sunt utile în reumatisme, articulații tumefiate și în stimularea circulației periferice.

Spune prietenilor:

Coada calului

Este o plantă relativ înaltă, de culoare verde-deschis, ce crește în toate zonele țării, atât la câmpie, cât și în zonele mai înalte. Coada calului are două tipuri de tulpini, una “fertilă”, cu flori, din primăvară până în vară, după care se usucă și lasă loc unei tulpini sterile, din vară până în toamnă.

Coada calului este una din plantele care conțin nicotină, însă în cantități mai mici decât tutunul.

Ceaiurile de coada calului sunt folosite pentru boli cardiovasculare, amnezie, diabet, depresii, extenuare. Spălăturile sunt utile pentru cicatrizarea rănilor.

Spune prietenilor:

Cătina

Cătina este un arbust spinos ce ajunge la câțiva metri înălțime și crește în special în zonele deluroase și pietroase. Fructele de cătină sunt mici, de culoare gălbuie și portocalie și sunt pline de substanțe hrănitoare și vitamine. Fructele pot fi consumate ca atare sau sub formă de siropuri și uleiuri și sunt benefice pentru tratarea unor boli, ca: depresii, astenii, nervozitate, stres, boala Parkinson, ateroscleroză și alte boli circulatorii, reumatisme, etc.

Sub forma de infuzie sau ulei, cătina este utilă pentru radiații, degerături, arsuri și alte plăgi.

Spune prietenilor:

Bradul

Bradul are mai multe utilizări decât am fi tentați să credem la prima vedere. În afară de ornament și masă lemnoasă, bradul are și proprietăți terapeutice. În acest scop se folosesc mugurii, acele (frunzele) și rășina.

Infuzia de muguri de brad ajută la vindecarea bronșitelor, a ulcerelor venoase, infecțiile și bolile bronhiilor, etc.

Spălăturile locale și cataplasmele din muguri și ace de brad sunt utile pentru durerile reumatologice, ulcerații cutanate, psoriazis și alte leziuni externe.

Spune prietenilor:

Pelinul

Este o plantă din flora spontană ce crește în zonele de deal, ajunge până la un metru înălțime și este aromată, având un miros specific. Infuziile și ceaiurile de pelin sunt bune pentru tulburări menstruale, gastrite, afecțiuni hepato-renale, anemii,etc. Spălăturile sunt utile pentru candidoza vaginală, ulcerații și vaginite.

Pelinul trebuie evitat de cei care au ulcer, precum și de gravide și femeile care alăptează. De asemenea, nu trebuie folosit în exces, pentru că poate deveni otrăvitor în cantități mari.

Spune prietenilor:

Gălbenelele

Cresc în flora spontană în pajiști, grădini neîngrijite și terenuri virane. Fac flori de culoare galben-portocalie (de unde și denumirea), grupate în mănunchiuri, ce emană un miros plăcut. Sub formă de ceaiuri, tincturi sau alifii, gălbenelele sunt bune pentru icter, vărsături, boli ale aparatului respirator. Sub formă de spălături și cataplasme, gălbenelele sunt bune pentru boli vaginale (precum candidoza), degerături, arsuri, eczeme, etc.

Spune prietenilor:

Mușețelul

Numit și romaniță sau roman (în unele zone din Oltenia), este o plantă cunoscută aproape în toată lumea, în România crescând spontan pe marginea drumurilor și pe câmpuri. Sub formă de ceaiuri, ulei și tincturi, mușețelul este bun pentru gingivite, infecții dentare, astm bronșic, arsuri, spasme, colite și multe alte afecțiuni similare. Spălatul pe față cu ceai de mușețel ajută la păstrarea unui ten curat și este util împotriva coșurilor și a erupțiilor cutanate.

Spune prietenilor:

© 2015-2017. Drepturile de autor sunt rezervate RIA Imperial S.R.L.