Arome plăcute

Săpunurile RIA Imperial sunt destinate diferitelor tipuri de piele, având arome plăcute și aspect îmbietor.

Fine și relaxante

Pentru băi lungi și relaxante sau dușuri revigorante, indiferent de preferințe, le veți găsi cu siguranță potrivite.

Curăță delicat

Curăță delicat pielea, fără a o usca și fără a-i modifica pH-ul natural, lăsând-o proaspătă și catifelată.

Naturale

Alegeți săpunurile vegetale 100% naturale și bucurați-vă de un efect de lungă durată!

Blog: Ce te sfătuim

Ulei de GĂLBENELE

09 iun. 2015

Gălbenelele (Calendula officinalis) sunt plante de cultură, aduse la noi cu mii de ani în urmă din India. Florile de gălbenele, respectiv extractele, sunt foarte des întâlnite în medicina alternativă, dar și în cea alopată, datorită efectelor terapeutice cunoscute încă din Antichitate.

Uleiul de gălbenele este folosit pentru pielea uscată și deteriorată. Are proprietăți regenerative naturale, care vor ajuta la vindecarea pielii și la redarea strălucirii și a aspectului tânăr. Uleiul de Calendula mai este folosit și pentru prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și a subțierii acesteia. De asemenea, este suficient de sigur pentru a putea fi folosit și pe pielea sensibilă și delicată din jurul ochilor, pentru a preveni apariția ridurilor “laba gâștei”. Calendula stimulează producția naturală de colagen, fapt care îi conferă proprietăți anti-îmbătrânire. Printre multele sale beneficii se numără și puternicele sale proprietăți antioxidante, de aceea este folosită ca ingredient în cremele care reduc apariția ridurilor și a celor care au puternice efecte hidratante.

Gălbenelele aplicate local au efect de vindecarea a rănilor, poate și datorită faptului că ele cresc fluxul sanguin din zonele afectate și astfel stimulează creșterea producției naturale de colagen, care duce la vindecarea țesuturilor.

Gălbenelele conțin numeroși carotinoizi antioxidanți, care dau petalelor acele culori strălucitoare de galben și portocaliu. Antioxidanții sunt substanțe care ajută la protejarea celulelor de distrugerile cauzate de radicalii liberi sau de alte molecule periculoase. Calendula are proprietăți anti-inflamatorii, care pot preveni infecțiile ce se pot dezvolta în rănile minore. Ajută la reducerea senzației de mâncărime, a roșeții, a durerii și a umflăturilor în cazul mușcăturilor de insecte sau a diferitelor erupții cutanate. Calmează pielea afectată de arsurile solare sau de tăieturi, cea crăpată și uscată a mâinilor sau cea care a suferit arsuri minore.

Uleiul de gălbenele este folosit și pentru a înmuia și vindeca cicatricile post-operatorii, având și efecte de reducere a aspectului acestor cicatrici. Un alt lucru minunat despre această plantă este că nu lasă cicatrici în zonele iritate, spre deosebire de alte loțiuni și creme destinate reparației pielii.

Gălbenelele au proprietăți antibacteriene și anti-inflamatoare, pot fi folosite pentru toate tipurile de ten, indiferent dacă acestea sunt grase sau uscate. Cu proprietăți calmante, epitelizante și antiinflamatoare, uleiul de gălbenele este recomandat în îngrijirea tenului sensibil, a pielii fragile, sau afectate de iritații sau răni superficiale, a tenului afectat de roșeață sau cuperoză, este potrivit și pentru îngrijirea pielii copiilor.

 

Spune prietenilor:
© 2015-2017. Drepturile de autor sunt rezervate RIA Imperial S.R.L.