Arome plăcute

Săpunurile RIA Imperial sunt destinate diferitelor tipuri de piele, având arome plăcute și aspect îmbietor.

Fine și relaxante

Pentru băi lungi și relaxante sau dușuri revigorante, indiferent de preferințe, le veți găsi cu siguranță potrivite.

Curăță delicat

Curăță delicat pielea, fără a o usca și fără a-i modifica pH-ul natural, lăsând-o proaspătă și catifelată.

Naturale

Alegeți săpunurile vegetale 100% naturale și bucurați-vă de un efect de lungă durată!

Blog: Ce te sfătuim

Ulei esențial de MENTĂ

09 iun. 2015

Din punct de vedere istoric, menta a fost apreciată pentru utilizările sale medicinale, fiind un medicament natural folosit din cele mai vechi timpuri. Spre deosebire de multe alte plante și uleiuri esențiale, beneficiile uleiului de mentă și ale mentei au fost studiate și confirmate de către comunitatea științifică. Ca urmare, menta este comercializată sub diverse forme începând de la capsule și comprimate, la uleiuri și tincturi.

Uleiul de mentă conține numeroase minerale și substanțe nutritive, inclusiv fier, mangan, magneziu, calciu, acid folic, potasiu și cupru. Acesta conține, de asemenea, acizi grași omega-3, vitamina A și C. Ca urmare a prezenței mentolului și esterilor de metil, menta și uleiul de mentă sunt folosite pentru fabricarea săpunului, șamponului, țigărilor, pastei de dinți, gumei de mestecat, ceaiului și înghețatei. Există mai multe specii de mentă din care poate fi obținut uleiul de mentă.

Proprietățile terapeutice ale uleiului de mentă sunt: analgezic slab (intestinal), anestezic, antiseptic general (mai ales intestinal), antiinflamator, antispastic, astringent, antispasmodic, carminativ, emenagog, cefalic, cordial, decongestionant, expectorant, febrifug, hepatic, stimulent al sistemului nervos, stimulent, stomacal, sudorific, vasoconstrictor, vermifug. Are rol expectorant si ameliorează instantaneu (dar temporar) simptomele a numeroase probleme respiratorii, inclusiv congestie nazală, sinuzită, astm, bronșită, răceală și tuse. Este folosit inclusiv în compoziția a diverse geluri pentru masaj, în caz de răceală pentru eliminarea congestiei nazale și a desfundării căilor respiratorii. Uleiul de mentă este folosit pentru îngrijirea părului, deoarece declanșează un efect de răcire la nivelul capului și elimină mătreața. Mentolul are un efect foarte bun pentru piele, hrănește pielea obosită și diminuează efectele tenului gras. Ca majoritatea uleiurilor esențiale, menta are proprietatea să amelioreze stresul, depresia și epuizarea mentală, dar este la fel de eficientă și în cazul anxietății și agitației.

Spune prietenilor:
© 2015-2017. Drepturile de autor sunt rezervate RIA Imperial S.R.L.