Arome plăcute

Săpunurile RIA Imperial sunt destinate diferitelor tipuri de piele, având arome plăcute și aspect îmbietor.

Fine și relaxante

Pentru băi lungi și relaxante sau dușuri revigorante, indiferent de preferințe, le veți găsi cu siguranță potrivite.

Curăță delicat

Curăță delicat pielea, fără a o usca și fără a-i modifica pH-ul natural, lăsând-o proaspătă și catifelată.

Naturale

Alegeți săpunurile vegetale 100% naturale și bucurați-vă de un efect de lungă durată!

Blog: Ce te sfătuim

Ulei esențial de CUIȘOARE

09 iun. 2015

Uleiul esențial de cuișoare este obținut din bobocii florali proveniți de la specia Eugenia Caryophyllus, familia Myrtaceae și conține eugenol 70-90%, cariofilen, acetat de eugenil.

În medicină, cuișoarele sunt folosite ca antifungic, agent antibacterian, antiseptic și analgezic. Sunt bogate în antioxidanți și sunt o excelentă sursă de mangan, de acizi grași omega-3, vitamina K, vitamina C, calciu, magneziu și fibre. Cuișoarele sunt și un afrodisiac prin efectul său de relaxare și de îndepărtare a oboselii. Aroma cuișoarelor calmează și eliberează organismul de stres.

Efectul antimicrobian al uleiului esențial de cuișoare a fost testat prin analize medicale de laborator. S-a constatat ca uleiul esențial de cuișoare a avut eficiență pe germenii testați (Stafilococ auriu, E. Coli, Klebsiella, Pseudomonas, Proteus, Streptococ beta-hemolitic). Efectul s-a dovedit similar cu al antibioticelor (testate în paralel pe antibiograme).
Uleiul de cuișoare este recomandat în afecțiuni respiratorii (răceală, gripă, amigdalită, bronșită, astm bronșic, otită, sinuzită, dureri dentare (se aplica local, nediluat), cistite, enterocolite, colici, balonare. Sub formă de masaj sau comprese, este indicat în herpes genital, reumatism, artroze, nevralgii, infecții fungice, herpes, Zona Zoster. Uleiul de cuișoare poate fi înțepător și poate ustura. De aceea, cel mai bine este să îl aplicați pe vânătăi și zgârieturi în amestec cu ulei de măsline.

Uleiul de cuișoare este un foarte bun remediu natural pentru pielea uscată. Este eficient și pentru ameliorarea vergeturilor, pentru pungile de sub ochi sau pielea obosită.

Spune prietenilor:
© 2015-2017. Drepturile de autor sunt rezervate RIA Imperial S.R.L.