Arome plăcute

Săpunurile RIA Imperial sunt destinate diferitelor tipuri de piele, având arome plăcute și aspect îmbietor.

Fine și relaxante

Pentru băi lungi și relaxante sau dușuri revigorante, indiferent de preferințe, le veți găsi cu siguranță potrivite.

Curăță delicat

Curăță delicat pielea, fără a o usca și fără a-i modifica pH-ul natural, lăsând-o proaspătă și catifelată.

Naturale

Alegeți săpunurile vegetale 100% naturale și bucurați-vă de un efect de lungă durată!

Blog: Ce te sfătuim

Urzica

10 iun. 2015

Este o plantă erbacee, perenă, foarte răspândită în țara noastră, pe lângă garduri, în păduri. Are un rizom târâtor, tulpina e aeriană, înaltă până la 1,50 m, frunzele sunt ovale, opuse, dințate pe margini și cu peri. Florile sunt de culoare verzuie, sunt reunite în panicule la subțioara frunzelor superioare. Înflorește din iunie până toamna târziu.

Urzica are calități curative și acțiune farmaceutică, conține pro-vitamina A (retinol), vitaminele B, C și K, clorofilă, flavonoide și mucilagii. Este un bun hemostatic datorită conținutului de vitamina K și un ușor diuretic.

Efectele benefice ale urzicii își găsesc aplicația terapeutică în afecțiunile metabolice, afecțiunile reumatismale, în special gută, precum și în unele cazuri de litiază renală. Studiile științifice arată că extractele din rădăcină de urzică au efecte favorabile în hipertrofia benignă de prostată și afecțiuni alergice, cum ar fi de exemplu rinita alergică.

În medicina tradiţională, preparatele din urzică sunt recomandate în afecțiuni cum ar fi plăgile atone, ulcerele varicoase sau hemoroizii.

Spune prietenilor:
© 2015-2017. Drepturile de autor sunt rezervate RIA Imperial S.R.L.