Arome plăcute

Săpunurile RIA Imperial sunt destinate diferitelor tipuri de piele, având arome plăcute și aspect îmbietor.

Fine și relaxante

Pentru băi lungi și relaxante sau dușuri revigorante, indiferent de preferințe, le veți găsi cu siguranță potrivite.

Curăță delicat

Curăță delicat pielea, fără a o usca și fără a-i modifica pH-ul natural, lăsând-o proaspătă și catifelată.

Naturale

Alegeți săpunurile vegetale 100% naturale și bucurați-vă de un efect de lungă durată!

Uleiuri vegetale

Spune prietenilor:

Ulei de MIGDALE DULCI

Migdalul dulce crește în toate regiunile calde de pe glob, iar în România îl întâlnim în special pe dealurile din curbura Carpaților. Anticii i-au atribuit virtuți miraculoase, dar migdalele erau în special apreciate pentru capacitatea de a preveni intoxicațiile. Acestea conțin multă vitamina A , E, vitamine din grupul B , minerale precum: calciu, fosfor, potasiu, sulf, magneziu.

Uleiul de migdale este unul dintre cele mai populare uleiuri vegetale, emolient natural recomandat pentru orice tip de piele; uleiul de migdale dulci presat la rece are o culoare cu o tentă gălbuie și are un miros ușor de nucă. Se folosește contra eczemelor, erizipelului, pruritului și în cazurile de piele foarte uscată cu tendință de crăpare. Aceste virtuți îl fac un remediu valoros pentru îngrijirea pielii și datorită componenților principali, acizii grași esențiali: palmitic, palmitoleic, stearic, oleic. Pentru că are o formulă apropiată de cea a sebumului produs de pielea noastră, uleiul de migdale poate fi folosit pentru demachierea feței, inclusiv a zonei din jurul ochilor, și chiar pentru hidratarea tenului, deoarece după utilizare nu lasă pielea îmbibată în grăsime. Acest ulei miraculos este perfect și pentru tratarea cearcănelor sau hidratarea buzelor. Fiind un ulei cu proprietăți deosebite, uleiul din migdale dulci se folosește cu succes la fabricarea produselor cosmetice.

Spune prietenilor:

Ulei de SOIA

Păstaia de soia este un fruct originar din Asia de Est. Uleiul se extrage din semințe și are multe beneficii pentru piele. Este un hidratant excelent și, în același timp, este valoros pentru îngrijirea corespunzătoare a pielii. Fitosterolii din ulei se pot utiliza în tratamente specifice pentru tenul îmbătrânit, datorită proprietăților revitalizante și emoliente. Se recomandă încorporarea lor și în produsele de bronzare, pentru acțiunea lor antioxidantă și anti-inflamatoare, datorită capacității de a atenua roșeața pielii și de a exfolia.

Efectul antioxidant al uleiului contribuie și la prevenirea îmbătrânirii premature. Prezența zaharurilor și aminoacizilor contribuie la hidratarea pielii și îi redau elasticitatea și flexibilitatea obișnuite pentru un ten normal. Vitaminele A si E din compoziția uleiului de soia au efecte antioxidante puternice, neutralizează substanțele toxice formate în organism, ajută la îmbunătățirea metabolismului și la creșterea oxigenării țesuturilor.

 

Spune prietenilor:

Ulei din GERMENI DE GRÂU

Dintre toate tipurile de uleiuri presate la rece, cel din germeni de grâu are cel mai ridicat conținut de vitamina E. O lingură de ulei din germeni de grâu conține peste 100% din necesarul zilnic de vitamina E pentru un adult, în timp ce aceeași cantitate de ulei de măsline conține 10%, iar uleiul de soia 6%. Uleiul se extrage din miezul germenilor de grâu, reprezentând doar 2,5 % din greutatea acestora și conține o substanță denumită octacosanol. Octacosanolul a fost evidențiat de oamenii de știință drept un agent benefic în îmbunătățirea performanțelor la efort.

Ungerea cu acest tip de ulei natural ajută la obținerea și păstrarea sănătății și strălucirii părului, tratamentele fiind recomandate în special după expunerea la frig sau căldură excesivă, pentru părul tern, vopsit excesiv și lipsit de viață. Datorită conținutului de vitamina E si D, vitamine esențiale pentru sănătatea pielii, acest tip de ulei natural poate ameliora vergeturile sau cicatricile, prin aplicarea zilnică pe locul afectat.

Spune prietenilor:

Ulei de RICIN

Uleiul de ricin este un lichid gălbui, vâscos, ce se extrage din semințele de ricin. Efectele sale miraculoase asupra corpului uman au fost descoperite și utilizate cu succes cu secole în urmă. Este un ulei cu o concentrație mare de acizi grași nesaturați și prezintă puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Uleiul de ricin calmează iritațiile pielii. Este o soluție eficientă și la îndemână și în caz de eczeme, degerături, arsuri, de răni superficiale sau piele uscată. În plus, specialiștii spun că acest remediu ajută și la combaterea acneei, la atenuarea petelor de bătrânețe, precum și la calmarea iritațiilor de la nivelul pielii. Uleiul de ricin este foarte bogat în nutrienţi și pătrunde rapid în piele. El contribuie la atenuarea petelor brune de pe piele.

Este un ulei pentru frumusețe foarte folosit de mai mult timp în Antile și Africa. Este folosit mai ales pentru a îndreptarea părului gros și creț. Uleiul de ricin este perfect pentru părul uscat, devitalizat, cu vârfurile despicate, sau foarte fragil. Acest ulei favorizează creșterea genelor și sprâncenelor. Uleiul de ricin este foarte eficient și pentru protejarea unghiilor.

Uleiul de ricin are puternice proprietăți antiinflamatorii, ceea ce îl face ideal pentru masajul zilnic, cât și în lupta împotriva artritei. Este benefic pentru durerile articulare, inflamarea nervilor și durerile musculare.

Spune prietenilor:

Ulei din SÂMBURI DE CAISE

Caisul este un pom fructifer, originar din Armenia, unde a fost descoperit în urmă cu câteva sute de ani. Pe lângă fructele gustoase, din sâmburii acestora se extrage și un ulei cu proprietăți recunoscute în lumea întreagă.

Uleiul de sâmburi de caise este ușor și are o vâscozitate redusă. Este un antioxidant puternic, cu efect revitalizant și regenerant. Acest ulei, obținut prin presarea la rece a sâmburilor de caise, este bogat în Omega 9, Omega 6 și vitamine (A, E, B17), are proprietăți remarcabile de prevenire a îmbătrânirii cutanate și reducere a ridurilor, de nutriție și protecție a pielii sensibile.

Uleiul din sâmburi de caise ajută la întărirea barierei hidrolipidice și activarea microcirculației sanguine, protejează împotriva efectelor negative ale razelor UV, hidratează și revitalizează tenul tern, căruia îi redă luminozitatea. Uleiul din sâmburi de caise este tolerat de toate tipurile de piele și este folosit la fabricarea produselor cosmetice destinate tenului sensibil. Datorită proprietăților sale, uleiul din sâmburi de caise se recomandă tuturor tipurilor de ten și în special tenului îmbătrânit prematur și obosit, precum și în cazurile de piele sensibilă și uscată. Utilizarea acestui ulei este recomandată și persoanelor ce suferă de acnee, iritații, puncte negre, eczeme și inflamații.

Spune prietenilor:

Ulei din GERMENI DE PORUMB

Uleiul de germeni de porumb reprezintă o sursă importantă de acizi grași esențiali Omega 3 si Omega 6. Uleiul de porumb conține vitaminele din grupa B, C, D, E, fosfatide, microelemente (fier, mangan, cupru, crom, aluminiu). Are un conținut sporit de vitamina E, circa de 2 ori mai mult decât uleiul tradițional de floarea-soarelui. Uleiul de germeni de porumb se obține prin presarea germenilor de porumb obținuți în procesul de degerminare în morile de porumb.

Prin compoziția sa în acizi grași nesaturați, uleiul din germeni de porumb e un ulei dietetic, asimilat de organism în proporție de 99%, fiind de 2 ori mai bogat în vitaminele A,D și E decât alte uleiuri. Uleiul de porumb conține vitaminele din grupa A, B, C, D, E, caroten, fosfatide, microelemente (fier, mangan, cupru, crom). Vitamina E contribuie la fortificarea sistemului imunitar și muscular al omului. Ea mai e numită și “vitamina tinereții”, fiind un antioxidant care încetinește procesul de îmbătrânire în organism. Acizii grași nesaturați ce se regăsesc în uleiul de porumb măresc rezistența organismului la bolile infecțioase și favorizează eliminarea din organism a excesului de colesterină. Pentru aceste proprietăți, uleiul de porumb e considerat un produs necesar în alimentație.

Uleiul de porumb ca remediu naturist este folosit în afecțiuni ale părului și ale pielii capului, pentru pleoapele afectate sau încărcate cu solzi. Datorită conținutului mare de vitamina E, uleiul din germeni de porumb încetinește instalarea precoce a bătrâneții, fiind un antioxidant puternic.
Acest ulei poate fi utilizat cu succes alături de uleiul de măsline la fabricarea săpunului.

 

Spune prietenilor:

Ulei de CĂTINĂ

Uleiul de cătină este unul dintre cele mai utilizate uleiuri în tratamentele naturiste și în cosmetică, datorită proprietăților sale terapeutice pentru sănătate și frumusețe. Uleiul de cătină este cel mai bogat produs natural în carotenoide, după uleiul de palmier.

Studiile făcute în laboratoare de-a lungul anilor au scos în evidență mai multe proprietăți excepționale ale uleiului de cătină. Astfel, s-a constatat că uleiul de cătină are acțiuni antiinflamatorii, antibacteriene și sedative. De asemenea, uleiul de cătină conține o cantitate importantă de serotonină, substanță ce are rolul de a proteja organismul împotriva infecțiilor și a grăbi vindecarea rănilor sau a arsurilor. Datorită vitaminelor A și E pe care le conține, uleiul obținut din cătină are proprietăți terapeutice foarte puternice.

Cătina are efecte regenerante, de întinerire și este folosită în foarte multe tratamente naturiste pentru îngrijirea părului sau a pielii.

Uleiul de cătină are un conținut bogat în substanțe minerale, în acizi organici, în zaharuri, în flavonoide, în ulei gras și în vitamine: provitamina A, vitamina E și vitamina F, un amestec de acizi grași nesaturați esențiali și coenzima Q10. Coenzima Q10 găsită în uleiul de cătină este un supliment nutritiv destul de folosit datorită calităților sale, nu numai în industria farmaceutică, dar și în industria cosmeticii. Grație acesteia, uleiul de cătină are acțiune antioxidantă și încetinește procesul de îmbătrânire a organismului.

Aplicat cu regularitate la nivelul tenului și pielii corpului, uleiul de cătină menține funcțiile celulelor cutanate, le stimulează regenerarea și asigură menținerea echilibrului hidro-lipoproteic al pielii prin conținutul de grăsimi bune și a acizilor Omega. De asemenea, uleiul de cătină conține substanțe active care stimulează refacerea colagenului și previne depigmentările provocate de îmbătrânire, inhibând procesele de degradare a elasticității pielii și apariția ridurilor.

Pentru săpunurile Ria Imperial este folosit un ulei de cătină achiziționat de la unul dintre cei mai serioși producători de uleiuri vegetale și esențiale din țară, uleiuri folosite de altfel în scop terapeutic.

Spune prietenilor:

Ulei de SÂMBURI DE STRUGURI

Uleiul de sâmburi de struguri reprezintă unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, contribuind la menținerea elasticității vaselor de sânge și la scăderea nivelului colesterolului. Ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale. Are rol de protejare a sistemului circulator, mărind totodată capacitatea de rezistență a sistemului imunitar.

Uleiul din sâmburi de struguri nu are un miros specific, dar are un gust dulce acrișor, delicios. Conține grăsimi poli si mono nesaturate în cantitate mai mare decât grăsimile saturate (71 % grăsimi polinesaturate, 18 % grăsimi mononesaturate și 11 % grăsimi saturate), are un conținut ridicat de antioxidanți, vitamina E si F, minerale (zinc, cupru, seleniu) și agenți anti-îmbătrânire.

Uleiul de sâmburi de struguri este deosebit de valoros și în ceea ce privește frumusețea și întreținerea pielii. Are un efect tonic și revigorant asupra pielii, hidratând pielea și lăsând-o elastică. Avantajul folosirii acestui ulei pe piele este acela de a fi absorbit rapid și de a o hidrata perfect, nelăsând-o deloc grasă. Pentru a preîntâmpina efectele nedorite ale frigului, uleiul din sâmburi de struguri este un excelent tratament pentru pielea uscată și sensibilă în perioada rece. Protejează pielea de vânt și de soare, hidratează și reduce pierderea de apă din epidermă și restabilește elasticitatea pielii. Protejează tenul de formarea ridurilor premature și le atenuează pe cele existente, mai ales pe cele din jurul ochilor. Hrănește și întărește firul de păr, dându-i un plus de sănătate și de strălucire.

Este util în tratarea vergeturilor de pe coapse și gambe sau de pe burtică în cazul mămicilor însărcinate, în tratarea și profilaxia cuperozei. Ajută pielea să se regenereze în caz de arsuri, degerături sau răni. Ajută la regenerarea pielii chinuite de epilare sau radere.

Uleiul din sâmburi de struguri este restructurant, emolient, nutritiv, regenerant, hidratant, penetrant și antioxidant pentru tenul mixt și gras, tenul matur, pielea îmbătrânită, zona ochilor, pielea deteriorată, pielea lipsită de elasticitate, hrănirea fibrei capilare; este folosit cu succes la fabricarea cremelor și a săpunurilor.

Spune prietenilor:

Ulei de GĂLBENELE

Gălbenelele (Calendula officinalis) sunt plante de cultură, aduse la noi cu mii de ani în urmă din India. Florile de gălbenele, respectiv extractele, sunt foarte des întâlnite în medicina alternativă, dar și în cea alopată, datorită efectelor terapeutice cunoscute încă din Antichitate.

Uleiul de gălbenele este folosit pentru pielea uscată și deteriorată. Are proprietăți regenerative naturale, care vor ajuta la vindecarea pielii și la redarea strălucirii și a aspectului tânăr. Uleiul de Calendula mai este folosit și pentru prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și a subțierii acesteia. De asemenea, este suficient de sigur pentru a putea fi folosit și pe pielea sensibilă și delicată din jurul ochilor, pentru a preveni apariția ridurilor “laba gâștei”. Calendula stimulează producția naturală de colagen, fapt care îi conferă proprietăți anti-îmbătrânire. Printre multele sale beneficii se numără și puternicele sale proprietăți antioxidante, de aceea este folosită ca ingredient în cremele care reduc apariția ridurilor și a celor care au puternice efecte hidratante.

Gălbenelele aplicate local au efect de vindecarea a rănilor, poate și datorită faptului că ele cresc fluxul sanguin din zonele afectate și astfel stimulează creșterea producției naturale de colagen, care duce la vindecarea țesuturilor.

Gălbenelele conțin numeroși carotinoizi antioxidanți, care dau petalelor acele culori strălucitoare de galben și portocaliu. Antioxidanții sunt substanțe care ajută la protejarea celulelor de distrugerile cauzate de radicalii liberi sau de alte molecule periculoase. Calendula are proprietăți anti-inflamatorii, care pot preveni infecțiile ce se pot dezvolta în rănile minore. Ajută la reducerea senzației de mâncărime, a roșeții, a durerii și a umflăturilor în cazul mușcăturilor de insecte sau a diferitelor erupții cutanate. Calmează pielea afectată de arsurile solare sau de tăieturi, cea crăpată și uscată a mâinilor sau cea care a suferit arsuri minore.

Uleiul de gălbenele este folosit și pentru a înmuia și vindeca cicatricile post-operatorii, având și efecte de reducere a aspectului acestor cicatrici. Un alt lucru minunat despre această plantă este că nu lasă cicatrici în zonele iritate, spre deosebire de alte loțiuni și creme destinate reparației pielii.

Gălbenelele au proprietăți antibacteriene și anti-inflamatoare, pot fi folosite pentru toate tipurile de ten, indiferent dacă acestea sunt grase sau uscate. Cu proprietăți calmante, epitelizante și antiinflamatoare, uleiul de gălbenele este recomandat în îngrijirea tenului sensibil, a pielii fragile, sau afectate de iritații sau răni superficiale, a tenului afectat de roșeață sau cuperoză, este potrivit și pentru îngrijirea pielii copiilor.

 

Spune prietenilor:

Ulei de PALMIER

Uleiul de palmier este obținut din pulpa fructului de palmier și este folosit de secole în Asia și Africa. Este un produs complex, care conține mai multe substanțe, dintre care menționăm acizii grași esterificați cu glicerină. Spre deosebire de alte grăsimi, are un conținut bogat în acizi grași saturați și mono-saturați, dintre care amintim acidul palmitic, oleic, stearic, etc. Mai conține alfa și beta caroten, care sunt forme ale vitaminei A, în cantități de 4-5 ori mai mari decât în morcovi. Nu conține colesterol. Conține cea mai mare cantitate de vitamina E (tocoferol) dintre toate uleiurile. Beneficiile pe care le are uleiul de palmier asupra pielii sunt variate: uleiul de palmier ajută pe suprafețe extinse la tratarea cicatricilor, chiar și a celor vechi, produse de acnee. Aplicarea constantă pe piele duce la întinerirea sa și încetinește procesul de îmbătrânire. Este un excelent hidratant și emolient, ajutând la tratarea bolilor de piele ca psoriazisul și eczemele. Este adjuvant și pentru cancerul de piele.

Folosit la fabricarea săpunului natural, uleiul de palmier ajută la creșterea vitezei de saponificare, curăță bine, face o spumă abundentă, dă fermitate săpunului și îi mărește durata de viață.

Spune prietenilor:

Ulei de COCOS

Uleiul de nucă de cocos este format din grăsimi saturate (90% din întreg conținutul), din vitaminele E și K, dar este bogat și în fier. Datorită proprietăților sale antioxidante, uleiul de nucă de cocos ajută la prevenirea îmbătrânirii premature și a bolilor degenerative.

Uleiul din nucă de cocos face parte din produsele destinate în mod special persoanelor cu mâinile uscate, crăpate, deshidratate și iritate. Acesta acționează ca o cremă hidratantă eficace pe toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscată. Tonifică și înfrumusețează pielea și îi conferă o strălucire cum puține produse realizează.

Este folosit cu succes și în diferite probleme ale pielii, inclusiv psoriazis, dermatită, eczeme și alte infecții. Prin urmare, uleiul de cocos formează ingredientul de bază în diverse produse de îngrijire a corpului, cum ar fi săpunuri, loțiuni, creme, etc.

Spune prietenilor:

Ulei de MĂSLINE

Obținerea uleiului din măsline coapte se făcea încă din Antichitate prin strivirea manuală a fructelor în bazine sferice din piatră de granit. În prezent, extragerea se face mecanizat, în vase din oțel inoxidabil, iar separarea uleiului de pastă se face prin centrifugare. Întreaga operație se execută la temperaturi scăzute, sub 30 C, fără chimicale, asigurându-se menținerea gustului, a culorii și a valorii nutritive.

Uleiul de măsline este folosit în cosmetică, medicină, la gătit și la producerea săpunurilor. În uz intern, acțiunile vindecătoare ale uleiului sunt datorate conținutului ridicat în acizi grași mononesaturați, în vitamine și în substanțe antioxidante, care întăresc sistemul imunitar al organismului, reduc riscul bolilor cardiace și canceroase, măresc rezistența vaselor sanguine, inclusiv a pereților arteriali și previn îmbătrânirea celulelor. Folosit în cosmetică, uleiul de măsline hidratează pielea și îi menține elasticitatea. Este nutritiv, protector și reparator. Curăță pielea sensibilă și reduce celulita. Calmează iritațiile de pe pielea bebelușului. În toate rețetele săpunurilor Ria Imperial, uleiul de măsline este folosit în procent de minim 40% din compoziție.

Spune prietenilor:

© 2015-2017. Drepturile de autor sunt rezervate RIA Imperial S.R.L.