Arome plăcute

Săpunurile RIA Imperial sunt destinate diferitelor tipuri de piele, având arome plăcute și aspect îmbietor.

Fine și relaxante

Pentru băi lungi și relaxante sau dușuri revigorante, indiferent de preferințe, le veți găsi cu siguranță potrivite.

Curăță delicat

Curăță delicat pielea, fără a o usca și fără a-i modifica pH-ul natural, lăsând-o proaspătă și catifelată.

Naturale

Alegeți săpunurile vegetale 100% naturale și bucurați-vă de un efect de lungă durată!

Uleiuri esentiale

Spune prietenilor:

Ulei esențial de SALVIE

Calitățile terapeutice ale salviei sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, fiind denumită de altfel iarbă sfântă. Salvia are proprietăți foarte asemănătoare hormonilor feminini și este o plantă asociată cu luna și ciclul lunar, cel care gestionează funcțiile feminine. Legenda spune că Zeus a fost crescut de o capră care se hrănea cu salvie, laptele ei căpătând astfel proprietăți divine.

Uleiul de salvie are numeroase beneficii. Acesta crește rezistența și imunitatea organismului, reglează activitatea tiroidei, stimulează pofta de mâncare, calmează durerile de cap și de stomac. De asemenea, combate cu succes transpirația, vindecă iritațiile, eczemele și infecțiile cutanate și ajută la îndepărtarea celulitei. Uleiul de salvie este și un excelent remediu pentru păr, așadar combate căderea părului, reduce procesul de albire și nuanțează culoarea părului. De asemenea, uleiul de salvie mai are și alte proprietăți tămăduitoare, îmbunătățind memoria, circulația sângelui la nivel cerebral, combate infecțiile, microbii, tratează gastrita. Previne formarea celulelor canceroase, reduce dependența de tutun și de alcool, vindecă dermatitele și tratează ciupiturile de insecte și dismenoreea.

La nivel extern, salvia are de asemenea numeroase beneficii. Așadar, aceasta poate fi folosită pentru tratarea rănilor ce se vindecă greu, prin aplicarea de cataplasme cu salvie. Cataplasmele se prepară prin înmuierea unei mâini de frunze mărunțite vreme de două ore în apă caldă și apoi se scurg și se pun într-un tifon steril. Acesta se aplică pe rana cu pricina, zilnic, vreme de o oră, câte trei săptămâni. De asemenea, pentru eliminarea mirosului neplăcut și a transpirației abundente se folosește infuzia de salvie, fie băută, fie comprese pe locul afectat (axile, mâini) sau băi de picioare. De asemenea, se poate clăti părul cu un decoct de salvie și ceai negru; și tenul pătat, seboreic, se poate trata cu ajutorul infuziei de salvie. Dinții frecați cu salvie vor deveni mai albi.

Spune prietenilor:

Ulei esențial de PATCHOULI

Uleiul esențial de patchouli este un ulei extras din Pogostemon Cablin din familia Labiatae. Planta este perenă, stufoasă, crește până la 1 m înălțime, cu o tulpină robustă, cu frunze mari și acoperite de peri, foarte parfumate, de aproximativ patru centimetri lungime și cinci centimetri diametru. Florile sunt albe cu nuanțe de mov. Uleiul esențial se extrage din frunzele plantei, care sunt culese manual și uscate 3 zile înainte de distilare. Are o aromă bogată de mosc-dulce, foarte condimentată și puternic erbacee, iar culoarea variază de la galben deschis la maro închis și este relativ vâscos.

În cosmetică, calitățile sale de hidratare, de regenerare celulară și antiseptice îl fac deosebit de potrivit pentru îngrijirea pielii îmbătrânite, uscate și fragile. Datorită rolului său echilibrant, poate fi folosit și pentru tenul mixt, gras, acneic sau cu probleme (eczeme, dermatite, pori deschiși, riduri). Inhalațiile cu ulei de patchouli ridică starea de spirit și ajută la eliberarea tensiunilor acumulate. El aduce speranța după dezamăgire. Prin urmare, acest ulei este un ingredient comun pentru parfumuri și alte produse cosmetice. În parfumerie, uleiul este folosit ca o notă de bază și este o componentă comună a mai multor tipuri de parfumuri. Acesta funcționează ca un fixativ, care ajută la încetinirea procesului de evaporare a uleiurilor volatile și ajută la păstrarea aromei pe o perioadă mai lungă de timp.

Spune prietenilor:

Ulei esențial de GERANIUM

Geraniumul, plantă originară din Algeria, Madagascar, Noua Guinee Maroc și Egipt, crește până la 1 metru, are frunze parfumate și flori roșii, purpurii sau alte culori. Există peste 700 de specii diferite de geranium. În Europa a apărut abia în secolul XVII în țări ca Italia, Spania și Franța. Se cultivă mai ales în La Reunion (Bourbon) și Egipt. În antichitate, geraniumul a fost folosit cu succes în tratarea rănilor și a fracturilor. Indienii din America preparau un ceai din pulberea obținută din rădăcină pentru a vindeca dizenteria, ulcerele și hemoragiile. Cataplasmele făcute cu acest preparat se foloseau pentru hemoroizi și artrită.

Uleiul esențial de geranium armonizează splina și pancreasul. Este uleiul esențial cu cea mai mare putere de echilibrare. Uleiul esențial de geranium este potrivit pentru tratarea zilnică a pielii grase, impure și iritate. Efectul său este antiseptic, stimulant și regenerant celular. Deoarece este un ulei esențial cu rol echilibrant, poate fi folosit și pentru tenul normal, uscat, matur, deshidratat, acneic, mixt, cuperozic. Adăugat în șampon ca bază, uleiul esențial de geranium este un ulei potrivit pentru toate tipurile de păr, deoarece reglează secreția de sebum, oprind și căderea părului.

 

Spune prietenilor:

Ulei esențial de TEA TREE

Arborele de ceai este un arbore nativ în Australia, preferă zonele mlăștinoase, dar este cultivat acum pe imense plantații, extractul acestuia fiind solicitat din ce în ce mai mult în întreaga lume.

Uleiul esențial de Tea Tree este de mare ajutor în infecții virale, bacteriene sau fungice. Este purifiant, antiseptic și poate fi aplicat cu moderație inclusiv la copiii mici. În aplicații cutanate se recomandă pentru tenul acneic. În tratamentul acneei moderate, aplicarea locală de ulei de Tea Tree soluție 5% a demonstrat un efect comparabil cu peroxidul de benzoil 5%, totuși cu debut mai lent al acțiunii. Șamponul cu ulei de Tea Tree de 5% s-a dovedit a fi un tratament eficient împotriva mătreții, datorită capacității sale de a lupta împotriva Malassezia Furfur – cea mai comună cauză a mătreții.

Uleiul esențial de Tea Tree are virtuți incontestabile ca antiseptic, acționează împotriva infecțiilor bacteriene cutanate, pentru curățarea și dezinfectarea tăieturilor și a unor răni superficiale. Este unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice.

De asemenea, și în igiena intimă este un aliat împotriva infecțiilor fungice.  In vitro, uleiul de Tea Tree s-a dovedit a fi eficient pentru tratarea candidei, fiind un potențial tratament împotriva candidozei.

Spune prietenilor:

Ulei esențial de IENUPĂR

Ienupărul este un conifer rezistent atât la cele mai puternice geruri, cât și la căldurile cele mai mari, are fructele mari cât un bob de mazăre, aromate, ușor dulcege, care la coacere au o nuanță neagră-albăstruie.

Fructele de ienupăr pot fi un remediu natural împotriva anemiei, artritei și a lipsei poftei de mâncare, asigurând o bună funcționare a întregului organism.

Extern, preparatele din ienupăr au efect dezinfectant, antiinflamator și de stimulare a circulației sângelui.

Uleiul esențial de ienupăr este eficient în tratarea bolilor aparatului respirator, infecțiilor urinare, reumatismului, gutei, răcelii, bronșitelor, bolilor de piele și de ficat, ajută la eliminarea pietrei de la vezica urinară. Uleiul esențial de ienupăr este recomandat pentru bolile de piele provocate de acumularea de toxine. Adjuvant în tratamentul pielii afectate de celulită, acnee, închiderea porilor, îngrășare excesivă. Ajută la combaterea dermatitei, eczemelor și psoriazisului. Utilizat pentru trup și suflet, uleiul esențial de ienupăr aplicat sub formă de comprese, masaj, băi, favorizează relaxarea musculară și îndepărtarea celulitei. Uleiul esențial de ienupăr stimulează, purifică și întărește spiritul, ajutându-l să treacă cu bine peste situațiile schimbătoare. Utilizarea lui creează o stare binevoitoare și prietenoasă și stimulează capacitatea de a primi și dărui căldură și afecțiune.

Spune prietenilor:

Ulei esențial de  ROZMARIN

Rozmarinul este o plantă aromatică perenă cu frunze verzi-argintii și flori de un albastru pal. Denumirea sa vine din latinescul „rosmarinus”, care înseamnă „roza de mare”, deoarece el se găsește pe cea mai mare parte a litoralului mediteraneean (Franța, Spania, Portugalia, Tunisia). Principalele proprietăți terapeutice ale rozmarinului sunt analgezice, antiseptice, astringente, digestive, diuretice, stimulante și tonice generale.

Uleiul esențial este obținut prin distilare cu abur din vârfurile înflorite. Deși este un ulei esențial cu atât de multe beneficii pentru corp, este cunoscut pentru faptul că ajută la creșterea concentrării, sporește creativitatea și întărește capacitatea de memorare. Combate pierderile de memorie, dificultățile de învățare, dezorientarea, indecizia, încordarea și epuizarea emoțională. Datorită faptului că este miorelaxant și îmbunătățește circulația sanguină, este util în astmul bronșic, dar și în afecțiunile pulmonare precum răceli, bronșite, chiar și ca adjuvant în pneumonii. Reglează tensiunea, inclusiv cea intracraniană, reducând durerile de cap. Îmbunătățește considerabil circulația periferică la persoanele care au astfel de probleme, prezintă mâini și picioare reci, iar în sezonul rece le este frig și sunt predispuși la degerături. Este un bun tonic cerebral. Uleiul esențial de rozmarin este și un bun tonic intestinal și al întregului tub digestiv, reglând contracțiile intestinale. Combate obezitatea, stimulează arderea grăsimilor și scade colesterolul. Datorită efectului din urmă descris, rozmarinul este util în bolile dislipidemice, ateroscleroza, boli cardiovasculare, hipertensiune și în prevenția infarctelor (miocardice, cerebrale etc.), toate acestea având cauză comună hipercolesterolemia. Este util în stările astenice, convalescență și anemii.

Cea mai de seamă proprietate a rozmarinului este aceea de calmare a tensiunii nervoase.

Spune prietenilor:

Ulei esențial de PORTOCALE

Portocalele sunt bogate în vitamina C, au proprietăți tonice și întăresc sistemul imunitar dacă sunt consumate cu regularitate.

Uleiul esențial de portocale are și el importante beneficii pentru sănătate, fiind un bun dezinfectant. Este un bun antiinflamator și te scapă de durerile asociate nevralgiilor sau răcelilor. Poate fi folosit și pentru tratarea efectelor adverse ale antibioticelor sau pentru tratarea intoxicațiilor. Tusea puternică și crampele musculare își găsesc remediul în uleiul esențial de portocale, prin aplicarea de comprese calde. Oprește dezvoltarea bacteriilor la nivelul pielii și are rol calmant. Se aplică direct pe rană, diluat în puțină apă și poate fi folosit chiar pentru tratarea infecțiilor severe.
Mirosul uleiului esențial de portocale are rol relaxant, tocmai de aceea el poate fi folosit cu succes în ședințele de aromoterapie. Este un bun sedativ natural și, comparativ cu medicamentația, nu dăunează sănătății inimii sau a celorlalte organe interne daca se folosește un timp îndelungat.
Efectele sale antiseptice, de îmbunătățire a circulației și hidratare, îl fac potrivit pentru tenul gras și acneic. Deoarece arde eficient grăsimile, este util în masajul anticelulitic și pentru drenajul limfatic.

 

Spune prietenilor:

Ulei esențial de MELISĂ (ROINIȚĂ)

Proprietățile terapeutice ale uleiului de melisă sunt: calmant, reconfortant, sedativ, fortifiant, euforizant, bactericid, antialergic. Datorită principiilor active conținute (ulei volatil, tanin, acid cafeic și principii amare), roinița este o plantă cu foarte bune proprietăți bacteriostatice și antiseptice. Are și o foarte puternică acțiune carminativă, calmând spasmele stomacale și intestinale, fiind recomandată pentru calmarea colicilor, atât la adulți, cât și la copii. Calmează stările nervoase și ameliorează senzațiile de vomă la femeile gravide. Mărește secrețiile gastrice, tonifică stomacul și înlesnește digestia. Ceaiul de roiniță mai este indicat în dischinezii biliare, colite cronice și anorexie (lipsa poftei de mâncare).

Uleiul esențial de melisă este un excelent calmant nervos, fiind recomandată contra durerilor de cap, care apar pe fond de stres și de suprasolicitare, contra insomniei, contra tulburărilor digestive care apar pe fond nervos, excelent remediu pe termen lung contra Alzheimerului, contra tulburărilor de memorie post-traumatice, precum și contra tulburărilor de memorie produse de problemele vasculare cerebrale, eficient împotriva hipertiroidiei. Adjuvant în afecțiuni hepatobiliare, herpes, reumatism, boli gastro-intestinale, în menținerea tinereții.

Datorita aromei plăcute, uleiul esențial de melisă este des folosit la fabricarea produselor cosmetice : săpunuri, șampoane, geluri sau

 

 

Spune prietenilor:

Ulei esențial de CUIȘOARE

Uleiul esențial de cuișoare este obținut din bobocii florali proveniți de la specia Eugenia Caryophyllus, familia Myrtaceae și conține eugenol 70-90%, cariofilen, acetat de eugenil.

În medicină, cuișoarele sunt folosite ca antifungic, agent antibacterian, antiseptic și analgezic. Sunt bogate în antioxidanți și sunt o excelentă sursă de mangan, de acizi grași omega-3, vitamina K, vitamina C, calciu, magneziu și fibre. Cuișoarele sunt și un afrodisiac prin efectul său de relaxare și de îndepărtare a oboselii. Aroma cuișoarelor calmează și eliberează organismul de stres.

Efectul antimicrobian al uleiului esențial de cuișoare a fost testat prin analize medicale de laborator. S-a constatat ca uleiul esențial de cuișoare a avut eficiență pe germenii testați (Stafilococ auriu, E. Coli, Klebsiella, Pseudomonas, Proteus, Streptococ beta-hemolitic). Efectul s-a dovedit similar cu al antibioticelor (testate în paralel pe antibiograme).
Uleiul de cuișoare este recomandat în afecțiuni respiratorii (răceală, gripă, amigdalită, bronșită, astm bronșic, otită, sinuzită, dureri dentare (se aplica local, nediluat), cistite, enterocolite, colici, balonare. Sub formă de masaj sau comprese, este indicat în herpes genital, reumatism, artroze, nevralgii, infecții fungice, herpes, Zona Zoster. Uleiul de cuișoare poate fi înțepător și poate ustura. De aceea, cel mai bine este să îl aplicați pe vânătăi și zgârieturi în amestec cu ulei de măsline.

Uleiul de cuișoare este un foarte bun remediu natural pentru pielea uscată. Este eficient și pentru ameliorarea vergeturilor, pentru pungile de sub ochi sau pielea obosită.

Spune prietenilor:

Ulei esențial de MENTĂ

Din punct de vedere istoric, menta a fost apreciată pentru utilizările sale medicinale, fiind un medicament natural folosit din cele mai vechi timpuri. Spre deosebire de multe alte plante și uleiuri esențiale, beneficiile uleiului de mentă și ale mentei au fost studiate și confirmate de către comunitatea științifică. Ca urmare, menta este comercializată sub diverse forme începând de la capsule și comprimate, la uleiuri și tincturi.

Uleiul de mentă conține numeroase minerale și substanțe nutritive, inclusiv fier, mangan, magneziu, calciu, acid folic, potasiu și cupru. Acesta conține, de asemenea, acizi grași omega-3, vitamina A și C. Ca urmare a prezenței mentolului și esterilor de metil, menta și uleiul de mentă sunt folosite pentru fabricarea săpunului, șamponului, țigărilor, pastei de dinți, gumei de mestecat, ceaiului și înghețatei. Există mai multe specii de mentă din care poate fi obținut uleiul de mentă.

Proprietățile terapeutice ale uleiului de mentă sunt: analgezic slab (intestinal), anestezic, antiseptic general (mai ales intestinal), antiinflamator, antispastic, astringent, antispasmodic, carminativ, emenagog, cefalic, cordial, decongestionant, expectorant, febrifug, hepatic, stimulent al sistemului nervos, stimulent, stomacal, sudorific, vasoconstrictor, vermifug. Are rol expectorant si ameliorează instantaneu (dar temporar) simptomele a numeroase probleme respiratorii, inclusiv congestie nazală, sinuzită, astm, bronșită, răceală și tuse. Este folosit inclusiv în compoziția a diverse geluri pentru masaj, în caz de răceală pentru eliminarea congestiei nazale și a desfundării căilor respiratorii. Uleiul de mentă este folosit pentru îngrijirea părului, deoarece declanșează un efect de răcire la nivelul capului și elimină mătreața. Mentolul are un efect foarte bun pentru piele, hrănește pielea obosită și diminuează efectele tenului gras. Ca majoritatea uleiurilor esențiale, menta are proprietatea să amelioreze stresul, depresia și epuizarea mentală, dar este la fel de eficientă și în cazul anxietății și agitației.

Spune prietenilor:

Ulei esențial de ANASON

Anasonul provine din Orientul Mijlociu și se cultivă, în prezent, în Europa, Statele Unite ale Americii și Africa de Nord. Este o plantă anuală, de aproximativ 50 cm, cu flori delicate, mici, albe și fructe verzui. Egiptenii cultivau mult anason, pe care îl adăugau în pâine, preparau ceai și îl consumau ca medicament. Indienii preparau un ceai din frunze și flori de anason pentru calmarea tusei.

Anasonul este utilizat în lichioruri și pastele de dinți, apă de gură și siropuri. În India este folosit pentru împrospătarea respirației, iar în Turcia, o băutură alcoolică populară numita „Raki” se face din semințe de anason. Preparatele medicinale din anason au proprietăți stomahice, carminative, eupeptice, antispastice. Substanțele active din anason stimulează secrețiile glandelor salivare, gastrice și intestinale, biliare și mamare. Acțiunea asupra căilor respiratorii se concretizează în efectul expectorant, de calmare a tusei. Uleiul esențial de anason are efect calmant, relaxant, atunci când ne confruntăm cu sentimente de frică sau depresie și ajută la stăpânirea emoțiilor negative. Aduce un somn liniștitor și vise frumoase. Uleiul esențial de anason are un efect asemănător estrogenului, mai puternic decât cel de chimen dulce.

Spune prietenilor:

Ulei esențial de SCORȚIȘOARĂ

Scorțișoara se clasează printre alimentele ce conțin cei mai mulți antioxidanți. Aceasta ajută în lupta împotriva îmbătrânirii datorate stresului și redă strălucirea pielii obosite. Uleiul esențial de scorțișoară se obține din arborele de scorțișoară, un arbore veșnic verde, originar din Asia, ce crește în zonele cu sol umed. Poate ajunge până la 15 m înălțime, are frunze verzi și flori mici alb-gălbui, care se transformă în fructe negre.

Încă din timpuri străvechi, uleiul esențial de scorțișoară este recomandat ca cel mai puternic antiseptic, ca remediu în combaterea tusei, a durerilor de cap și în tratarea răcelilor. Studiile efectuate de cercetătorii japonezi au arătat ca uleiul esențial de scorțișoară distruge ciupercile, bacteriile, fungii și alte microorganisme responsabile pentru infecțiile stafilococice. Uleiul de scorțișoară conține eugenol în cantitate mare, iar acesta îi oferă puteri antiseptice. Eugenolul este responsabil și pentru efectele benefice pe care le are asupra sistemului imunitar. Uleiul esențial de scorțișoară este recomandat pentru a combate stările de depresie, somnolență, în combinație cu alte uleiuri esențiale. Este folosit și pentru masajele anticelulitice, de activare a circulației sangvine, întotdeauna diluat în uleiuri și unturi vegetale.

Spune prietenilor:

Ulei esențial de  BERGAMOTĂ

Bergamotul este un arbore din familia citricelor, veșnic verde, originar din Asia și poate crește până la 4,5 metri. Aroma specială a bergamotei este binecunoscută datorită folosirii ei la prepararea ceaiului Earl Grey. Uleiul esențial a fost vândut inițial în orașul Bergamo din regiunea Lombardia, iar sucul de fructe a fost folosit de medicii din zonă pentru tratarea malariei.

Beneficiile uleiului esențial de bergamotă merg mult mai departe decât ne dăm seama. Proprietățile sale antibacteriene și antiseptice au fost foarte populare cu de sute de ani în urmă, fiind folosit cel mai des pentru afecțiuni ale pielii. Uleiul de bergamotă este potrivit pentru toate tipurile de piele, dar în special pentru pielea iritată, afectată de acnee rozacee, psoriazis, eczeme. Combate îngrășarea tenului. Efectul său este calmant, energizant și antiseptic. Este un eficient cicatrizant, această proprietate fiind motivul din spatele utilizării constante ca ingredient principal în produsele cosmetice și produsele de îngrijire a pielii, cum ar fi săpunurile, cremele, loțiunile etc. Acest ulei esențial este frecvent utilizat pentru a elimina efectele inestetice ale acneei, care poate lăsa cicatrici vizibile și semne pe zonele afectate de mai mulți ani.

Spune prietenilor:

Ulei esențial de LAVANDĂ

Lavanda este uleiul extras cea mai mare parte din florile de levănțică, prin distilare cu vapori. Denumirea latină a lavandei este lavare, care înseamnă să se spele, datorită aromei sale, care dă senzația de prospețime. Uleiul de lavandă are o structură chimică complexă, cu peste 150 de constituenți activi. Acest ulei este bogat în esteri, care sunt molecule aromatice cu proprietăți antispasmodice (suprimă spasmele și durerea), calmante și stimulatoare. Uleiul de lavandă are un parfum calmant, ceea ce-l face un tonic excelent pentru nervi. Prin urmare, ajută în tratarea migrenei, durerilor de cap, anxietății, depresiei, tensiunii nervoase și stresului emoțional. Aroma răcoritoare elimină epuizarea nervoasă și neliniștea, crescând activitatea mentală.

Beneficiile medicale ale uleiului de lavandă în ceea ce privește pielea pot fi atribuite proprietăților sale antiseptice și antifungice. Acesta este utilizat pentru a trata diverse afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea, ridurile, psoriazisul și alte inflamații. Se vindecă răni, tăieturi, arsuri (arsurile solare foarte rapid, deoarece ajută la formarea țesuturilor cicatrice). Uleiul de lavandă se adaugă la mușețel pentru tratarea eczemelor.

Spune prietenilor:

© 2015-2017. Drepturile de autor sunt rezervate RIA Imperial S.R.L.